ua en ru

Держкомпідприємництва не погодило запропоновані митниками зміни до Митного кодексу України

Держкомпідприємництва не погодило запропоновані митниками зміни до Митного кодексу України, що дали б їм право ще після розмитнення товару перевіряти підприємців, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність, повідомляє прес-служба відомства.

Державна митна служба хотіла проводити виїзні перевірки діяльності платників податків, одержувати фінансові і бухгалтерські документи та звіти, які перебувають в розпорядженні підприємств, обстежувати виробничі, складські і торговельні приміщення. Подібні доповнення були прописані у запропонованому митниками проекту змін до Митного кодексу.

За висновком фахівців Держкомпідприємництва, такі зміни необґрунтовано розширюють повноваження митної служби, а також призводять до дублювання функцій податківців. У рішенні комітету про відмову в погоджені зазначено, що запропоновані норми не відповідають повноваженням органів державної митної служби.

Також Держкомпідприємництва не погодило і проект урядової постанови, розроблений митниками. Ним пропонувалося дати право Державній митній службі самостійно формувати графік перевірок підприємств, не погоджуючи їхнє проведення із податковими органами, що вони мають робити зараз.