ua en ru

Держкомісія з планування КНР: Пріоритет у розвитку Китаю буде відданий економічному зростанню

Глава китайської Державної комісії з планування і розвитку Жанг Пінг заявив, що пріоритетом економічної програми Китаю є підтримка порівняно високих темпів зростання.

"Насамперед, ми повинні прагнути підтримувати стабільне і значне економічне зростання. Розвиток є ключем для вирішення всіх проблем у Китаї", - сказав у своїй промові голова комісії, передає Reuters.

Жанг Пінг зазначив, що уряд продовжить підтримувати помірну монетарну і активну фіскальну політику. При цьому Пекін готовий вносити невеликі зміни в економічний порядок, що склався, щоб "краще" налаштувати свою економіку.

Голова держкомісії також зазначив, що проблема високої інфляції стане найважливішим політичним викликом. "Зараз ситуація з цінами далі надзвичайно серйозна - на світовому ринку багато ліквідності, і ціни на сировину коливаються на високому рівні. Тиск на ціни збережеться і в довгостроковій перспективі", - додав він.

Заяви Жанг Пінгу суперечать заявам інших китайських лідерів, які на перше місце ставлять боротьбу з інфляцією.

Нагадаємо, 14 березня прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що уряд країни має дозволити вступ приватних капіталів у фінансовий сектор.