ua en ru

Держкіно заборонило показ ще 3 російських фільмів та серіалів

Держкіно заборонило показ ще 3 російських фільмів та серіалів Фото: Держкіно заборонило показ 3 російських фільмів та серіалів (колаж РБК-Україна)

В Україні забороняється демонстрування фільмів, що містять популяризацію держави-агресора

Державне агентство України з питань кіно заборонило показ ще 3 російських фільмів та серіалів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держкіно у Facebook.

"Державне агентство України з питань кіно анулювало державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувало державну реєстрацію: т/серіалу "Серце не камінь" (реж. Д. Сорокін; Росія, 2012) та т/фільмів "І все-таки я кохаю" (реж. С. Гінзбург, Росія, 2007) і "Тариф "Щаслива сім’я" (реж. А. Чеботарьова; Росія-Україна, 2013)", - йдеться у повідомленні.

Рішення було прийняте відповідно до ст. 15-1 ЗУ "Про кінематографію", згідно з якою в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій.

Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на 1 телесеріал і 2 телефільми...

Опубліковано ДержКіно України 15 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення серіалу "Круговорот", який повинні були показати на телеканалі "Україна" 31 липня.