ua en ru

Держкіно заборонило черговий російський серіал

Держкіно заборонило черговий російський серіал

Державне агентство України з питань кіно заборонило російський серіал "Білі вовки" за пропаганду війни і російських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства на Facebook.

"Згідно з рекомендаціями Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Держкіно не видало посвідчення для розповсюдження та демонстрування телесеріалу "Білі вовки", - йдеться в повідомленні.

За оцінками експертів фільм, крім присутньої ненормативної лексики і пропаганди війни і насильства, містить популяризації та героїзації діяльності спецпідрозділів Росії.

Голова Держкіно, Філіп Іллєнко, коментуючи дану заборону, сказав: "Позиція Держкіно залишається незмінною, оскільки не змінилася ситуація на Сході: поки проходить антитерористична операція, є недоречною демонстрація фільмів з пропагандою російських спецпідрозділів".

Нагадаємо, раніше Держкіно заборонило прокат 4 російських фільмів, у тому числі "Тараса Бульбу". В Україні також заборонили 71 фільм і серіал за участю Охлобистіна.