ua en ru

Держкіно заборонило прокат 4 російських фільмів

Держкіно заборонило прокат 4 російських фільмів

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатних посвідчень ще чотирьом російським фільмам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства в Facebook.

"Прокатне посвідчення не видано фільмів "Мами-3" Георгія Малкова та Еміля Ніикогосяна і "Тарас Бульба" Володимира Бортка, а також телесеріалів "Кремінь" та "Кремінь-2" Володимира Єпіфанцева і Олександра Аншютца", - йдеться в повідомленні.

Так, зазначається, що у видачі прокатного посвідчення фільму "Мами-3" відмовлено за "шовіністичне звеличення Росії і російських цінностей, порушення штучної ностальгії за радянським традиціям, імперську ідеологію і пропаганду "русского мира".

"Обмеження поширення серіалів "Кремінь" та "Кремінь-2" цілком відповідають позиції Держкіно не видавати прокатне посвідчення тим російським фільмам і серіалам, які в умовах російської інформаційної та воєнної агресії проти України, створюють позитивний імідж російських елітних військ, які пропагують і героїзують спецназівців ГРУ ГШ РФ", - наголошується в повідомленні Держкіно.

А фільм "Тарас Бульба", на думку агентства, "перекручує історичні події, фальсифікує та дискредитує українську національну ідею, і в цілому, є кричуще антиукраїнським".

Нагадаємо, раніше в грудні Україні заборонили 71 фільм і серіал за участю Охлобистіна. А в листопаді Держкіно заборонив в Україні показ 69 фільмів з участю Пореченкова.