ua en ru

Держкіно заборонило ще 5 російських серіалів

Держкіно заборонило ще 5 російських серіалів Фото: Держкіно розширило список заборонених серіалів

Ця робота спрямована на стимулювання і створення передумов, для виробництва власного продукту

Державне агентство України з питань кіно заборонило ще п'ять російських пропагандистських серіалів. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"У рамках виконання покладених на нього завдань щодо захисту інформаційного телерадіопростору України Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України заборонило ще ряд російських пропагандистських фільмів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, до числа заборонених віднесено телесеріали "Пороги" (2014-2015рр., реж. Ю. Разіков), "Зозулечка/Жмурик" (2013 р., реж. Г. Константинопольський), "Наказано знищити: Операція "Китайська скринька" (2009 р., реж. С. Бобров), "Кобра: Антитерор "Кобра 2" (2003р., реж. І. Апасян), "Кобра/Маросейка 12" (2000 р., реж. С. Бєлошніков, О. Майоров).

"Ця робота, яка й надалі активно триватиме, спрямована не лише на зменшення впливу російської пропаганди на свідомість наших громадян, але й на стимулювання і створення передумов, зокрема й економічних, для виробництва власного кіно- й телепродукту належної якості та ідеологічної спрямованості", - зазначив у своєму коментарі Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держкіно оприлюднило список заборонених російських фільмів та серіалів.