ua en ru

Держказначейство "заморозило" 160 млн грн, передбачених для бюджету Києва, - Кличко

На рахунках Державного казначейства зарезервовані 160 млн грн для бюджету Києва, проте столична влада не можуть їх отримати.

На рахунках Державного казначейства зарезервовані 160 млн грн для бюджету Києва, проте столична влада не можуть їх отримати. Про це сьогодні журналістам заявив мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На рахунках Держказначейства зарезервовані 160 млн грн коштів киян, але ми їх не можемо. Це ті гроші, які мешканці столиці сплатили у вигляді податків. Це ті кошти, яких вкрай не вистачає, зокрема, для фінансування розвитку інфраструктури та підготовки Києва до зимового періоду. У найближчі дні я знову буду звертатися до прем'єр-міністра та міністра фінансів, щоб Київ, нарешті, отримав ці кошти", - заявив Кличко.

Він зазначив, що Київ - єдине місто, з бюджету якого до держбюджету було вилучено понад 8 млрд грн.

Під час колегії голова корпорації "Київавтодор" Володимир Жуков відзвітував, що під час зимового періоду на вулицях столиці може працювати 277 одиниць снігоприбиральної техніки, однак лише 111 одиниць знаходяться в належному технічному стані.

Для підготовки всієї техніки, яка буде прибирати від снігу вулиці Києва, необхідно близько 19 млн грн. Всього ж для закупівлі реагентів, палива, забезпечення системи вивезення снігу та на закупівлю технічних засобів для прибирання вулиць столиці в зимовий період необхідно близько 70 млн грн.

Кличко також запропонував, щоб території в столиці були закріплені за підприємствами, представниками малого і середнього бізнесу, які в зимовий період будуть відповідати за очищення закріплених за ними територій.

"Якщо взимку у нас будуть труднощі з прибиранням снігу, ми будемо залучати всі засоби, які у нас є. Однак ми будемо звертатися до представників бізнесу, керівників підприємств і навіть жителів: необхідно забезпечити прибирання територій у зоні вашої відповідальності і біля жител в зимовий період", - зазначив мер.