ua en ru

Держінвестпроект заперечує факти корупційних дій при закупівлі планшетів в рамках проекту "Відкритий світ"

Держінвестпроект заперечує факти корупційних дій при закупівлі планшетів в рамках проекту "Відкритий світ". Про це йдеться у повідомленні відомства.

Національний проект "Відкритий світ" 9 липня проведе громадську презентацію результатів реалізації першого етапу. Під час презентації буде прокоментовано недостовірну інформацію, щодо корупційних дій при закупівлі планшетів в рамках проекту "Відкритий світ".

"Головна мета громадської презентації - публічно дати відповіді на усі питання зацікавленої громадськості та журналістів щодо реалізації Національного проекту "Відкритий світ", залучення партнерів, закупівлі обладнання", - зазначив голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

Каськів вважає, що проти нацпроекту йде цільова компанії з метою дискредитації нацпроекту: "Зважаючи на те, що низка нацпроектів почала практично втілюватись, зокрема "Відкритий світ", "Нове життя", "Повітряний експрес", "Якісна вода" та інші, наші опоненти опинились в ситуації коли можуть опонувати лише відвертою брехнею через проплачені ЗМІ. Наша відповідь - публічна розмова з усіма зацікавленими сторонами. Тому ми оголосили публічну презентацію проекту вже у наступний вівторок - 9 липня. Незважаючи на ці провокації, згідно указу Президента проектом буде охоплено 2000 шкіл уже в цьому році. І цей процес не зупинити".

Керівник Нацпроекту "Відкритий світ" Руслан Свірський наголосив "Постачання обладнання здійснювали 4 відомі українські компанії. Національний проект не визначав торгових марок. В рамках першого етапу проекту тестуються нетбук Classmate PC Elite Group (ECS); планшет Apple iPad2, Планшет - GoClever TAB R974.2 9.7, серед них є і український бренд ZnayPad (планшет - ZnayPad Т9702). На те що інформація замовна вказує і те, що для уникнення юридичної відповідальності в інформаційних повідомленнях вжита невірна назва виробника.

І нарешті оцінку цього обладнання та технічних рішень здійснює п'ята за величиною в світі міжнародна консалтингова компанія BDO яка дає незалежну оцінку всім аспектам реалізації проекту. Її висновки будуть оприлюднені в рамках громадьської презентації 9 липня".

Раніше сьогодні, голова комітету Верховної Ради з боротьби з організованою злочинністю і корупцією Генадій Москаль заявив, що розгляне можливі зловживання, допущені головою Держагенства з інвестицій та управління національними проектами Владиславом Каськівим при закупівлі 1,5 млн штук планшетів в рамках проекту "Відкритий світ".

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами закупило китайські планшети під виглядом планшетів Samsung.