ua en ru

Держгірпромнагляд України виявив 2,792 тис. порушень вимог охорони праці у 464 лікарнях.

Держгірпромнагляд України виявив 2,792 тис. порушень вимог охорони праці у лікарнях, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду. За перший тиждень роботи інспектори Держгірпромнагляду провели 464 перевірки лікувальних закладів України.

Через порушення тимчасово зупинено експлуатацію 985 одиниць обладнання, здебільшого - газових балонів. На вимогу державних інспекторів 217 балонів вилучено, бо попри всі правила безпеки знаходилися у приміщеннях. Балони з газом повинні знаходитися тільки за межами приміщень.
До адміністративної відповідальності притягнуто 307 працівників, з них 103 - керівники лікувальних закладів.

Нагадаємо, після вибуху у луганській лікарні 18 січня 2010 р. Держгірпромнагляд надіслав розпорядження до територіальних управлінь з вимогою терміново провести перевірки лікувальних закладів, які використовують балони з продуктами розділення повітря (кисень, азот тощо).
Нагадаємо також, що у Луганську о 08:52 18 січня у п'ятиповерховій будівлі міської лікарні №7, на четвертому поверсі, за попередніми даними, внаслідок вибуху кисневого балону, сталося руйнування несучих стін і міжповерхового перекриття 5, 4, 3 та 2 поверхів на площі близько 50 кв. м. На момент вибуху в будівлі медзакладу перебували 366 людей: 261 хворий і 105 працівників медперсоналу. Всього від вибуху загинуло 16 людей.