ua en ru

Держгірпромнагляд тимчасово зупинив роботу 22% атракціонів в Україні

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд) за результатами позапланової перевірки тимчасово зупинив роботу 275 з 1 тис. 229 атракціонів в Україні. Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас, передає радіо "Свобода". Таким чином, зупинено роботу 22% атракціонів в Україні.

"До адміністративної відповідальності притягнуто 79 власників атракціонів, які сплатили по 510 грн адміністративного штрафу", - повідомив Дунас.

Серед основних порушень називають запуск атракціонів без відповідного техогляду, відсутність експлуатаційного висновку, відсутність проведення щоденного огляду техніки.

Що стосується Києва і області, то, за словами Дунаса, там заборонено експлуатацію 20 атракціонів підвищеної небезпеки, серед яких атракціони в торгових центрах, парках "Позняки", "Молодіжному", "Деснянському", а також у Бучі Київської області.

Найбільше порушень і, відповідно, заборон експлуатації атракціонів після проведення перевірок було в Миколаївській, Донецькій і Одеській областях.

Стосовно ж випадків травматизму на атракціонах, то, за словами Дунаса, за 2005-2012 р. загинули сім людей і були травмовані 32 людини.

"У поточному році, на щастя, випадків травматизму на атракціонах не було", - сказав він.

Наступними Держгірпромнагляд перевірятиме аквапарки.

Читайте також: У Криму заборонили роботу аквапарку, в якому загинув працівник