ua en ru

У Держгеонадрах пообіцяли вступити в переговори з представниками "Сухої Балки"

У Держгеонадрах пообіцяли вступити в переговори з представниками "Сухої Балки" Фото: Микола Фощій (Українські новини)

Микола Фощій пообіцяв прийняти ініціативну групу шахтарів

Перший заступник керівника Державної служби геології та надр України Микола Фощій пообіцяв прийняти ініціативну групу мітингувальників працівників залізорудного комбінату "Суха Балка" та посприяти врегулюванню питання продовження та видачі комбінату ліцензії на видобуток руди. Про це Фощій сказав у коментарі виданню "Українські новини".

"Спробую це зробити завтра або сьогодні. Обов'язково приймемо, обов'язково вислухаємо. Я думаю, що, якщо будь-яких юридичних питань немає і все в рамках закону, звичайно, треба закривати ці питання, щоб вони не виникали надалі", - цитує видання Фощія.

Чиновник пояснив, що не міг вийти до мітингувальників протягом двох діб після початку акції протесту, зіславшись на примусове відрядження для проходження курсів підвищення кваліфікації.

"Я перебуваю на курсах підвищення кваліфікації, на які мене направили без моєї волі, не поставивши до відома. І я зараз між тим і іншим. Вчора я був на місці, на годину заїжджав на роботу. Ну не приймати ж всю делегацію цілком? Це не було б конструктивною розмовою", - сказав він.

За даними видання, перший заступник керівника Держгеонадр пообіцяв посадити за стіл переговорів з ініціативною групою працівників "Сухої Балки" керівників профільних підрозділів та юристів для вироблення компромісу. Однак дав зрозуміти, що вирішення питання про продовження та видачу ліцензії на користування надрами знаходиться не в його компетенції. За його словами, рішення повинен приймати керівник Держгеонадр.

"Питаннями надрокористування займається Кирилюк Олег Васильович, на жаль. І я просто заручник ситуації, так як виконую обов'язки в його відсутність. Так що більш аргументовано він відповість на всі питання. Я не компетентний приймати рішення з таких питань. У нас розподіл обов'язків. Мої напрямки – чисто геологічні. Питання геоконтролю – Олега Васильовича. Він через пару днів буде і аргументовано відповість. Так як я, чесно кажучи, не володію ситуацією. В деталі і тонкощі питання з "Сухою Балкою" я не посвячений", - сказав Фощій.

Чиновник поінформував, що про акції протесту шахтарів і про їх вимоги він повідомив Олегу Кирилюку, який на даний момент, за його словами, перебуває у закордонному відрядженні. У відповідь Кирилюк сказав, що після повернення в Україну він розбереться в ситуації.

"Він у курсі питання. Які команди своїм службам він давав, я не можу відповісти. Мені сказав, що повернеться і розбереться", - стверджує перший заступник голови Держгеонадр.

Разом з тим Фощій заявив про те, що він не причетний до "силового розгону" шахтарського мітингу силовиками. Він також пообіцяв розібратися в цій ситуації. "Ці кроки я не робив, і крім мене такої команди ніхто не має права віддавати", - резюмував він.