ua en ru

Держгеонадра прогнозують надходження 1 млрд грн до держбюджету за підсумками 2014 р

Державна служба геології та надр України прогнозує надходження 1 млрд грн до держбюджету за підсумками діяльності служби у 2014 р.

Державна служба геології та надр України прогнозує надходження 1 млрд грн до держбюджету за підсумками діяльності служби у 2014 р. Про це журналістам заявив голова держслужби Дмитро Кащук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Держгеонадра успішно виконують державну програму надходжень у державний бюджет з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. На цей рік, згідно з дохідною частиною бюджету, у нас заплановано 260 млн гривень. Станом на вчора, ми вже заробили для держави 454 млн гривень. Ця сума сформувалася за рахунок плати надрокористувачів за отримання спеціальних дозволів. І це не межа. Якщо нам вдасться виконати заплановане, обсяг надходжень до загального фонду до кінця цього року становитиме 1 млрд гривень", - заявив Кащук.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України заявило, що запускає в промислову розробку 9 нафтогазоконденсатних і газоконденсатних родовищ.