ua en ru

Держгеонадра попросить перевірити законність заявок "Ангро Інвесту" на користування надрами

Держгеонадра попросить перевірити законність заявок "Ангро Інвесту" на користування надрами Фото: Держгеонадра

"Ангро Інвест" претендує на 8 перспективних нафтогазових ділянок у Полтавській області

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) може звернутися в правоохоронні органи з проханням перевірити законність заявок ТОВ "Ангро Інвест" на користування надрами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Госгеонедрах заявили, що в даний час "Ангро Інвест" претендує на 8 перспективних нафтогазових ділянок у Полтавській області, за місцем розташування майже повною мірою збігаються з тими, що належали "Голден Деррік" і були відчужені на користь держави у судовому порядку.

Крім того, "Ангро Інвест" вже отримало погодження від Міністерства екології та природних ресурсів України на геологічне вивчення з подальшою промисловою розробкою родовищ. Формальною підставою для отримання погодження в даному випадку є наявність так званого цілісно-майнового комплексу на території ділянок - це дає можливість отримати спецдозвіл у порядку поза аукціону.

Згідно з чинним законодавством, для отримання спецдозволу на користування надрами підприємство повинно отримати погодження з боку Мінекології, обласної ради Держгірпромнагляду.

"При наявності всіх трьох погоджень Держгеонадра зобов'язана видати спецдозволу на користування надрами. Ми не маємо реальних важелів впливу, щоб зупинити цей процес, тому в разі надходження в нашу Службу пакету документів від ТОВ "Ангро Інвест", ми звернемося в правоохоронні органи для перевірки законності, доцільності та обґрунтованості заявки на користування надрами. І вже сьогодні ми закликаємо громадськість і правоохоронців звернути увагу на ситуацію, яка розгортається навколо вищезазначених дільниць", - заявив т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркіна.

Для отримання погоджень "Ангро Інвест" використовує орендовані у НАК "Надра України" недіючі свердловини як підстава для отримання спецдозволу поза аукціону.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України розробила програму по відновленню робіт на ділянках, які не використовують більше 2 років.