ua en ru

Держгеонадра спростовують інформацію про можливе анулювання ліцензії "Укрнафти"

Держгеонадра спростовують інформацію про можливе анулювання ліцензії "Укрнафти" Фото: "Укрнафта"

"Укранафта" має достатньо часу для вирішення питання

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Держгеонадр Микола Бояркін спростовуж інформацію про анулювання ліцензії "Укрнафти" у разі несплати боргу протягом тижня. Про це повідомляє прес-служба Держгеонадр.

"Держгеонадра України відреагували на інформацію фіскальної служби відповідно до законодавства та власних повноважень. В процесі було дотримано усіх процедур та порядків надання спеціальних дозволів на користування надрами. Ні про які ліцензії мова не йде. Крім того, анулювання спеціальних дозволів, можливе лише за рішенням суду. В умовах діючого законодавства, ні міністр, ні Держгеонадра таких повноважень не має. ПАТ "Укранафта" має достатньо часу для вирішення питання", - сказав Бояркін.

Також зазначається, що вирішення цього питання знаходиться в омпетенція саме Держгеонадр України, а не Міністерства екології та природних ресурсів України.

Нагадаємо, учора повідомлялося, що Міністерство екології природних ресурсів України розпорядилося анулювати ліцензії ПАТ "Укрнафти" у разі несплати 5 млрд грн боргу протягом 7 днів.