ua en ru

Держгеокадастр підключив до бази даних Державного земельного кадастру першого нотаріуса

Держгеокадастр підключив до бази даних Державного земельного кадастру першого нотаріуса Фото: Держгеокадастр підключив до бази даних першого нотаріуса

Вартість послуг залишиться незмінною

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру надала доступ до бази даних Державного земельного кадастру першому в Україні нотаріусу, який зможе видавати витяги з кадастру про земельні ділянки. Це відбулося сьогодні у Києві під час презентації електронної послуги "Надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру", передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк, першим витягом став документ про його земельну ділянку.

"Сьогодні ми підключили першого в Україні нотаріуса до цієї системи. Зараз я спробую отримати витяг із державного земельного кадастру у нотаріуса на земельну ділянку, яка належить мені", - повідомив він.

За його словами, нова послуга допоможе скоротити час для отримання документу, а також унеможливить будь яку корупцію.

"Розраховуємо, що це як знизить час очікування в черзі для людей, так і покращить якість надання адміністративної послуги, а також унеможливить взагалі будь який контакт між людиною і чиновником, тому апріорі зникне можливість навіть і сама потреба для будь-якої корупції", - сказав Мартинюк.

Також він розповів, що вартість послуг залишиться незмінною.

"У нотаріусів вона (вартість послуги-, ред.) буде така сама. І в тому разі, якщо послуга надає держава - це 53 грн за витяг. Ну і банківська комісія відповідно до тарифів банків", - підкреслив голова держслужби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заяву на отримання доступу до земельного кадастру надали майже 100 нотаріусів.