ua en ru

Держфінпослуг запозичить досвід США у залученні страхових компаній до підвищення безпеки дорожнього руху

Державна комісія України з питань регулювання ринків фінансових послуг запозичить досвід США у питанні залучення страхових компаній до підвищення безпеки дорожнього руху. Про це заявив голова комісії Василь Волга на прес-конференції з приводу проходження в Україні тижня безпеки дорожнього руху, передає кореспондент РБК.
За словами виступаючих, в країнах, які досягли помітних успіхів у сфері безпеки дорожнього руху, велике значення віддають превентивним методам. Великі автомобільні, нафтові та інші компанії, бізнес яких пов'язаний з дорожнім рухом, фінансують соціальні програми, націлені на безпеку на дорогах. За цим же принципом, за словами учасників прес-конференції, повинні підключатися і страхові компанії, які необхідно матеріально зацікавити. Однак, за словами експертів, оскільки в Україні немає методики розрахунків, вона звернулася за технологією до міжнародних організацій.
"Питання в тому, щоб страховий ринок активно включився в компанію з підтримки цього руху. Дайте формулу, ми домовилися. Американці обіцяли нам цю формулу дати, яка просто і зрозуміло переконує страхові компанії в тому, що це вигідно", - заявив В.Волга і додав, що тиску з боку держави не буде: "Ця справа буде навіть не добровільно примусова, а повністю добровільна".
Держкомісія очікує отримати формулу вже до кінця 2010 р., а почати тестувати в перших місяцях 2011 р.
Нагадаємо, щорічно на дорогах України гине понад 7 тис. осіб, і 40 тис. людей отримує важкі каліцтва, що призводять до інвалідності.