ua en ru

Держфінінспекція зафіксувала з початку 2013 р. втрат на 140,7 млн грн у енерговугільній галузі

Державна фінансова інспекція України (Держфінінспекція) зафіксувала з початку 2013 р. втрат на 140,7 млн грн у енерговугільній галузі. Про це в інтерв'ю журналу "Вісник міністерства доходів і зборів" сказав голова Держфінінспекції Петро Андрєєв, передає прес-служба Кабінету міністрів України (Кабміну).

"Своєрідним лідером у переліку галузей економіки, де виявляють найбільші фінансові порушення, наслідком яких стають втрати ресурсів держави, залишається енергетична та вугільна галузь. Там сума виявлених протягом 2012 р. втрат становила майже 440 млн грн, а за січень - вересень поточного року - 140,7 млн грн", - розповів Андрєєв.

Він також повідомив, що загальний обсяг порушень, виявлених на підприємствах агропромислової сфери, за за січень - вересень 2013 р. перевищив 68 млн грн. Втрати оборонної галузі з початку поточного року становлять 92,2 млн грн.
Серед об'єктів контролю, що перебувають у підпорядкуванні Мінінфраструктури України за дев'ять місяців 2013 р. обсяг порушень перевищив 729 млн грн, з них близько 600 млн грн - це втрати фінансових і матеріальних ресурсів, виявлені під час контрольних заходів на підприємствах залізничного транспорту.