ua en ru

Держфінінспекція при ревізії "Енергоатому" не підтвердила взаєморозрахунків підприємства на суму 236 млн грн

Під час ревізії ДП "НАЕК "Енергоатом" та його відокремлених підрозділів, яку проводила Держфінінспекція України, не підтверджені взаєморозрахунки підприємства за придбання товару, виконання робіт, наданих послуг на суму 236,3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Це викликано тим, що місцезнаходження 32 контрагентів - невідомо.

Щоб з'ясувати розташування згаданих суб'єктів, фінінспектор направили запити, зокрема, до Державного реєстратора та Державної податкової служби. Останні підтвердили статус юридичної особи 19 товариств з обмеженою відповідальністю, сума взаєморозрахунків підприємства з якими становить майже 163 млн грн. Однак за реєстраційними адресами їх немає.

Крім того, не підтверджено статусу юридичної особи 6 контрагентів (ТОВ НВО "Вектор", ТОВ "Техенергокомплект", ТОВ ІПК "Івко-Інвест", ТОВ "Алдек Груп", ТОВ "Компанія ОБВ", ТОВ "Техенергокомплект"), з якими ДП "НАЕК" Енергоатом "провело розрахунки на суму 37,3 млн грн.

Відповіді на запити про підтвердження статусу юридичних осіб 7 суб'єктів, сума взаєморозрахунків підприємства з якими становить понад 36 млн грн, на момент завершення ревізії фінінспектор так і не отримали.

Читайте також: "Енергоатом" при співпраці зі шведською Westinghouse отримав збитків на 114 млн грн, - Держфінінспекція