ua en ru

Госекоінвестагентство: Україна планує отримати 5 млн дол. від СБ для розробки концепції торгівлі парниковими квотами

Україна розраховує отримати близько 5 млн дол. грантових коштів в рамках програми Світового банку "Партнерство щодо ринкової готовності" (Partnership for Market Readiness, PMR) для розробки концепції емісійної торгівлі парниковими квотами. Про це заявив директор міжнародного департаменту Держагентства з екологічних інвестицій України Вадим Сидяченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україна підготувала розгорнуту презентацію того, як ми бачимо створення емісійної торгівлі в Україні. Допомога очікується в обсязі приблизно 5 млн дол. Ми презентуємо і захищаємося 26-28 жовтня в Стамбулі (на зустрічі Асамблеї PMR)", - сказав він.

Сидяченко поінформував, що за результатами рішення Асамблеї Світовий банк на першому етапі має ухвалити рішення про виділення коштів в обсязі 300-350 тис дол. для розробки технічного завдання проекту.

"Ми повинні розробити технічне завдання, обговорити його з країнами-донорами і захистити. Технічне завдання має бути розроблене десь до середини наступного року. Воно має бути захищене, і після того буде прийматися рішення про виділення основних коштів", - сказав він.