ua en ru

У Держдумі РФ пропонують заснувати "День приєднання Криму"

У Держдумі РФ пропонують заснувати "День приєднання Криму" Володимир Путін і Сергій Аксьонов

Депутат від ЛДПР Сергій Фургал запропонував заснувати 18 березня "Днем прийняття Криму та Севастополя до складу Росії". Відповідну поправку до ст. 1.1. ФЗ "ПРО дні військової слави і пам'ятні дати" він в найближчі дні внесе на розгляд у Держдуму, передають "Известия".

Рівно рік тому, 18 березня, в Москві був підписаний договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії в якості суб'єктів федерації".

Днем раніше, 17 березня, Володимир Путін підписав указ про визнання Криму незалежною і суверенною державою на підставі підсумків "референдуму", що відбувся в Криму 16 березня.

"День возз'єднання Криму з Росією можна вважати свого роду початком відродження нашої країни, набуття нового сенсу. Адже з кожним роком з початку перебудови Росія багато чого втрачала. Сьогодні всі говорять про російську світі, наша країна почала відновлювати статус великої держави. Упевнений, ця дата повинна зайняти своє місце в переліку пам'ятних дат вітчизняної історії", - заявив автор законопроекту.

Нещодавно в Росії був затверджений ще один, пов'язаний з аннексей Криму, свято - 27 лютого вперше відзначався так званий "День сил спеціальних операцій". Він був введений спеціальним указом Президента Путіна.

Нагадаємо, в Мін'юсті України повідомили, що заяви Путіна про Крим стануть основою для притягнення його до відповідальності.

У той же час в МЗС заявили, що Україна зробить все можливе для відновлення контролю над аннексированным півостровом.