ua en ru

У Держдумі РФ пропонують відправляти санкційні продукти в ДНР/ЛНР

У Держдумі РФ пропонують відправляти санкційні продукти в ДНР/ЛНР Фото: Знищення санкційних продуктів в РФ

Російські комуністи вирішили нагодувати санкціонкою українців, щоб продукти не пропадали дарма

У Комуністичній партії Росії (КПРФ) вирішили "поділитися" санкційниим продуктами, які підлягають знищенню, з Україною і відправити їх в самопроголошені республіки "ДНР" та "ЛНР". Про це пишуть "Известия".

Депутат від Комуністичної партії РФ Сергій Обухов з колегами розробив законопроект, що передбачає вилучення і розподіл заборонених продуктів, і має намір внести його на розгляд нижньої палати парламенту. Документ підписали понад 10 депутатів, в числі яких лідер партії Геннадій Зюганов, депутати Іван Мельников, Сергій Левченко та Валерій Рашкин.

У документі пропонується знищувати тільки неякісну їжу, а решту санкційних продуктів віддавати малозабезпеченим росіянам або відправляти в якості допомоги іноземним державам.

"Продовольство може бути використано для надання безоплатної допомоги малозабезпеченим особам, особам, які постраждали від надзвичайних ситуацій; надання гуманітарної допомоги, наприклад жителям Донецька і Луганська, країнам, що постраждали від військових, збройних конфліктів, людям, що знаходяться за межею бідності", - зявив російський комуніст.

Обухов згадав, що за даними ООН, від недоїдання у світі страждає понад 800 мільйонів чоловік, щорічно від голоду в різних країнах помирають мільйони людей, в тому числі діти. При цьому Росія на очах у всього світу знищує продукти харчування.

Відзначається, що за останні кілька днів було знищено більше 450 тонн продовольчих санкційних продуктів. Деякі користувачі соціальних мереж охрестили знищення незаконно ввезеної продукції - "продуктовим геноцидом".

Нагадаємо, своє рішення, куди "приткнути" санкціонку озвучив і колишній мер Москви Юрій Лужков. Він запропонував з санкційних продуктів, які підлягають знищенню, виготовляти добрива, біогаз або електрику.