ua en ru

У Держдумі допускають "злиття" ДНР і ЛНР на тлі сьогоднішнього конфлікту в Луганську

У Держдумі допускають "злиття" ДНР і ЛНР на тлі сьогоднішнього конфлікту в Луганську Фото: Костянтин Затулін (zatulin.ru)

При цьому депутат вважає, що Луганськ завжди "охоче відгукувався" на пропозиції, пов'язані з РФ

У Держдумі Російської Федерації допускають "злиття" самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це заявив перший заступник голови комітету Державної Думи РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, повідомляє російська газета "Взгляд".

"Звичайно злиття ЛНР і ДНР можливо. То що ЛНР і ДНР існують окремо, багатьох дуже дивує. Думаю, причиною цього поділу є все-таки є досить ясне і зрозуміле регіональне підґрунтя. Народ в Луганську в середньому - менш амбітний, більш прямий, чесний і нехитрий, і при цьому більш близьке до Росії. Тим більше, що сам Луганськ розташований на землях колишнього Всевеликого війська Донського. Люди в Луганську завжди охоче відгукувалися на пропозиції, пов'язані з Росією. Голосували за Януковича більше, ніж його земляки з Донецької області", - повідомив заступник голови комітету.

Нагадаємо, сьогодні ввечері, 21 листопада, стало відомо, що в центр окупованого проросійськими бойовиками Луганська входить колона військової техніки. Крім того, центр Луганська заблокували невідомі в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Бойовики, в свою чергу, заявляють, що блокують вулиці за наказом так званого "міністерства внутрішніх справ ЛНР" Корнета.

При цьому "заступник командувача оперативного командування" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Едуард Басурин спростував інформацію про ДНР в поточних діях в центрі Луганська.