ua en ru

Держдума РФ ратифікувала угоду з Україною про спільний контроль на кордоні союзних держав

Держдума РФ ратифікувала угоду з Україною про спільний контроль на кордоні союзних держав. Угоду між урядом РФ і Кабінетом міністрів України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні підписано в Донецьку 18 жовтня 2011 р.

Реалізація угоди дозволить створити найбільш комфортні умови для осіб, які перетинають російсько-український державний кордон.

Крім того, документ встановлює інші правила, ніж передбачені законодавством РФ. Так, російське законодавство не передбачає можливість здійснення прикордонного контролю, огляду осіб та транспортних засобів, затримання порушників кордону, носіння та застосування спецзасобів та використання службових тварин як співробітниками прикордонних органів Федеральної служби безпеки на території України, так і співробітниками Державної прикордонної служби України на території РФ .

Угода набуде чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення по дипломатичних каналах про його ратифікацію сторонами.

Читайте також: Україна та Росія задоволені ходом демаркації кордону, - глава МЗС РФ