ua en ru

У Держдепі збитки оборонного сектора Росії від санкцій оцінили в 3 млрд доларів

У Держдепі збитки оборонного сектора Росії від санкцій оцінили в 3 млрд доларів Фото: Держдепартамент США (U. S. Department of State)

США застерігають усі країни від укладання контрактів з російськими підприємствами оборонно-промислового комплексу

Росія втратила контракти з низкою зарубіжних країн в оборонному секторі на суму понад 3 млрд доларів завдяки ухваленому в Сполучених Штатах закону про розширення антиросійських санкцій (CAATSA). Про це на брифінгу повідомила офіційний представник Держдепартаменту США Гізер Ноєрт.

"Це відбувається не відразу... Але ми задоволені тим, що деякі країни припинили закупівлі деяких російських товарів і матеріалів. Ми вважаємо, що нам вдалося зупинити такі транзакції на суму більш як три мільярди доларів", - сказала Ноєрт.

Вона додала, що США також попередили країни по всьому світу про CAATSA і застерегли від укладання контрактів з російськими підприємствами оборонно-промислового комплексу.

Ноєрт уточнила, що США мають намір також запроваджувати санкції проти країн, осіб та організацій, які проводитимуть транзакції, що суперечать CAATSA.

Нагадаємо, Гізер Ноєрт не змогла відповісти на запитання про терміни відправки протитанкових комплексів Javelin в Україну.