ua en ru

У Держдепі США заявили про підтримку принципу єдності України

У Держдепі США заявили про підтримку принципу єдності України Фото: Джефф Ратке

Держдеп: Ми стоїмо пліч-о-пліч з народом України

Представник Держдепартаменту США Джефф Ратке заявив про підтримку принципу єдності України, включаючи Крим і всі інші регіони країни. Про це він заявив у ході брифінгу для преси, передає Голос Америки.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч з народом України і заявляємо про нашу тверду прихильність принципу єдності України, включаючи Крим і всі інші регіони країни", - підкреслив Ратке.

За його словами, влада України продовжує дотримуватися мінських домовленостей.

"Як зазначив держсекретар на нараді міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яке відбулося в турецькій Анталії на цьому тижні, настав вирішальний момент, коли Росія і сепаратисти можуть зробити кроки у відповідності з мінськими домовленостями. Керівництво України продовжує виконувати свої зобов'язання, передбачені Мінською угодою. Вони також відгукнулися на заклик українського народу на Майдані, менше ніж за рік, провівши масштабні реформи з часу проголошення Україною незалежності, і не збираються зупинятися на цьому", - заявив Ратке.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США схвалила рішення надати 200 млн дол. на постачання зброї і навчання армії України.