ua en ru

У Держдепі попередили про можливе втручання РФ у вибори інших країн

У Держдепі попередили про можливе втручання РФ у вибори інших країн Фото: Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

РФ буде продовжувати проявляти інтерес не тільки до виборів США, але і до виборів багатьох інших країн, заявили в Держдепі

У США попередили про можливе втручання Російської Федерації (РФ) в вибори інших країн. Про це в ході брифінгу заявила офіційний представник Держдепу Хізер Нойерт.

"Ми давно говоримо про те, що Росія залишається країною, яка зацікавлена ​​в тому, щоб грати з виборами інших людей. Сполучені Штати не виняток. Ми бачили це в Мексиці, ми бачили це у Франції. У європейських країнах, у яких проходили вибори, ми бачили спроби Росії втрутитися, також це стосується пропаганди. Тому ми не можемо сказати, що в результаті вибори в Сполучених Штатах будуть в безпеці. У Росії довгі руки; у Росії багато щупалець. Ми припускаємо, що вони будуть продовжувати проявляти інтерес не тільки до наших виборів, але і до виборів багатьох інших країн ", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше в палату представників США внесли законопроект "про протидію іноземній пропаганді". Необхідність прийняття відповідного проекту пояснили "нападом Росії на американську демократію в 2016 році" та її втручанням у вибори у Франції та Німеччині в 2017 році.