ua en ru

У Держдепі звинуватили РФ у порушенні Мінських угод

У Держдепі звинуватили РФ у порушенні Мінських угод Фото: Джон Кірбі закликав Росію вплинути на бойовиків на Донбасі

Сполучені Штати стурбовані спробою бойовиків зайняти позиції ЗСУ

Державний департамент США занепокоєний спробою бойовиків на Донбасі відтіснити з позицій українських військових і вважає це безпосереднім порушенням Мінських угод Росією. Про це у вівторок, 20 грудня, заявив представник Держдепу Джон Кірбі під час виступу у Вашингтоні.

"Ми знову закликаємо Росію використати свій значний вплив на сепаратистів, щоб зупинити насильство і дати спостерігачам ОБСЄ повний і безперешкодний доступ", - підкреслив Кірбі.

Він нагадав про нещодавні сутички, спровоковані бойовиками на Світлодарській дузі, які призвели до найбільших втрат серед українських військовослужбовців з 2015 року.

Представник держдепу також повідомив, що у США розраховують, що за допомогою переговорів у Мінську вдасться домогтися припинення вогню заради безпеки українців.

US Deeply Concerned About Recent Spike of Violence in Eastern ...

State Department Spokesperson Kirby comments on the recent spike of violence in Eastern #Ukraine during the Daily Press Briefing, December 20, 2016.

Опубліковано U. S. Department of State 20 грудня 2016 р.

Нагадаємо, 18 грудня бойовики зробили спробу вибити українських військових зі своїх позицій в районі Світлодарської дуги на Донбасі, проте українцям вдалося відбити атаку проросійських терористів. У результаті бою є жертви з обох сторін.