ua en ru

Держдеп США заявив про нові постачання російських озброєнь на Донбас

Держдеп США заявив про нові постачання російських озброєнь на Донбас Вікторія Нуланд

Держдеп США заявив про нові постачання російських озброєнь на Донбас. Вікторія Нуланд, яка займає посаду помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії, зробила відповідні заяви, виступаючи в Конгресі.

"Ми можемо підтвердити факт нових поставок російських танків, бойових машин, важкої артилерії та ракетних установок через кордон з бойовиками в східній Україні", - зазначила представник Держдепу, передає Radio Liberty.

Помічник держсекретаря заявила, що в ході конфлікту в Україні загинули не менше 400-500 російських військовослужбовців.

"Мова йде про сотні і сотні", - цитує її Bloomberg. На запитання співрозмовника, чи не йде рахунок жертв на тисячі, вона відповіла, що "не може говорити про більш ніж 400-500 загиблих військових на даний момент", проте пообіцяла уточнити ці дані.

Нуланд зазначила, що США і ЄС обговорюють нові обмежувальні заходи проти Москви. Вона підкреслила, що санкції "почнуть згортати" тільки тоді, коли мінські угоди будуть цілком виконані, у зворотному випадку санкційний тиск посилиться.

Вона уточнила, що новий пакет заходів буде прийнятий в тому випадку, якщо "Росія продовжить роздмухувати вогонь на сході або в інших частинах України, не виконає мінські домовленості або захопить великі території, як було в Дебальцеве".

Представник Держдепу визнала, що Київ і бойовики відвели важке озброєння від розмежувальної лінії, проте цей процес ще не завершився до кінця.

"У ці дні ми хочемо побачити повне припинення вогню", - підкреслила Нуланд.

Нагадаємо, Нуланд заявила, що Крим і східні регіони України живуть в "царстві терору".