ua en ru

Держдеп США ввів санкції проти трьох ватажків "Ісламської держави"

Держдеп США ввів санкції проти трьох ватажків "Ісламської держави" Фото: Держдеп США ввів санкції проти трьох ватажків ИГИЛ

У санкційний Держдепу список увійшли Абдулла Ахмед аль-Мешедані, Басіл Хассан і Абделіл Хіміч

Держдепартамент США запровадив санкції проти трьох ватажків терористичної організації "Ісламська держава". Про це зазначається в заяві на офіційному сайті Держдепу.

У санкційний Держдепу список увійшли Абдулла Ахмед аль-Мешедані, Басіл Хассан і Абделіл Хіміч.

На думку влади США, ці особи створюють загрозу безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Штатів.

Санкції передбачають, що усе майно, що підлягає юрисдикції США, в якому зацікавлені терористи, "заморожується", громадянам США заборонено укладати будь-які угоди з бойовиками з санкційного списку.

Повідомляється, що Абдулла Ахмед аль-Мешедані займається переправленням і розміщенням іноземних бойовиків, у тому числі смертників, в загонах ІДІЛ. За попередньою інформацією, він є радником ватажка ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді.

Басіл Хассан звинувачується у вбивстві данського журналіста Ларса Хедегаарда в 2013 році. У 2014 році терориста вдалося затримати, однак пізніше його обміняли на 49 заручників, утримуваних ісламістами. Після цього Хассан поїхав в Сирію.

Третій терорист відомий як Абу Сулейман аль-Фарансі. Він керує "зовнішніми операціями" ІДІЛ. У 2015 році Абделіл Хіміч (він же аль-Фарансі) створив так званий батальйон "Тарік ібн Зіяд". Це терористична мережа, що включала в свій час до 300 осіб. Крім того, бойовик може бути причетний до листопадових терактів в Парижі в 2015 році і до вибухів у Брюсселі в березні цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ІДІЛ і Аль-Каїда планують теракти в Європі на новорічні свята.