ua en ru

Держдеп США: на зустрічі Керрі з Путіним не виключене обговорення України

Держдеп США: на зустрічі Керрі з Путіним не виключене обговорення України Фото: Джон Кірбі розповів, про що Керрі збирається говорити з Путіним

Ситуація з Надією Савченко може стати однією з тем на майбутній зустрічі

Під час візиту наступного тижня держсекретаря Сполучених Штатів Америки Джона Керрі в Москву, ймовірно, будуть обговорюватися питання, пов'язані з Україною і, зокрема, ситуація з Надією Савченко. Про це заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі на брифінгу.

"У будь-яких наших розмовах з представниками російської влади раніше обов'язково порушувалися й інші питання. Звичайно, Україна - одне з них, і я очікую, що вони будуть говорити про ситуацію в Україні і зокрема про імплементацію Мінських домовленостей", - сказав Кірбі.

Також він не виключає, що під час зустрічі держсекретаря США з президентом РФ буде розмова і про українську льотчицю Надію Савченко.

"Держсекретар обговорював ситуацію з Надією Савченко під час останньої розмови з міністром закордонних справ Лавровим. Немає нічого дивного, якщо про це будуть говорити в Москві", - вважає представник Держдепу.

Кірбі підкреслив, що американська сторона ще раз закликає Росію звільнити Савченко.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі наступного тижня планує відвідати Москву, щоб зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.