ua en ru

Держдеп США прокоментував перехоплення Росією літака над Чорним морем

Держдеп США прокоментував перехоплення Росією літака над Чорним морем Фото: США відреагували на перехоплення РФ свого літака (винищувач СУ-27 flickr.com sashapo)

Штати закликали Росію припинити "небезпечні дії" над акваторією

Сполучені Штати Америки з найвищим рівнем заклопотаності відзначають останній інцидент небезпечною російської військової практики над Чорним морем 29 січня (перехоплення літака-розвідника-ред.). Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США.

"Як підтвердили Військово-морські сили США у Європі, російський СУ-27 скоїв небезпечне взаємодія з американським EP - 3 у міжнародному повітряному просторі, при цьому російський пілот наблизився на відстань 5 футів і пролетів безпосередньо перед EP-3", - йдеться в заяві.

Держдеп вважає дії військової авіації РФ грубим порушенням міжнародного права, зокрема, угоди 1972 року про запобігання інцидентів у відкритому морі та у відкритому повітряному просторі(INCSEA).

"Це лише останній приклад російської військової діяльності, що не належить до міжнародним нормам і угодам. Ми закликаємо Росію припинити ці небезпечні дії, які підвищують ризик прорахунку, небезпека для екіпажу з обох сторін і зіткнення в повітрі", - заявили в Держдепі.

Нагадаємо, вчора, 29 січня, російський винищувач здійснив перехоплення літака-розвідника Сполучених Штатів Америки над Чорним морем.

Згідно з інформацією джерел телеканалу CNN в Пентагоні, мова йде про патрульному літаку P-3 Orion.