ua en ru

Держдеп США закликав Україну розібратись з порушеннями прав людини на Донбасі

Держдеп США закликав Україну розібратись з порушеннями прав людини на Донбасі Фото: представник Держдепу США Марк Тонер

Тонер заявив, що конфлікт в Україні забрав життя уже понад 9 тисяч людей, а більше 20 тисяч отримали поранення

США закликали вирішити проблему, що стосується порушення прав людини на Донбасі. Про це заявив представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає DW.

"Ми глибоко занепокоєні, що конфлікт в Україні забрав життя уже понад 9 тисяч людей, а більше 20 тисяч отримали поранення", - заявив Тонер.

Як зазначається, Тонер у черговий раз закликав "так звану владу підконтрольних сепаратистам територій припинити здійснювати такі порушення прав людини, як вбивства, тортури, жорстоке поводження з полоненими, незаконні ув'язнення, використання примусової праці, а також обмеження пересування, заборону мирних зібрань та висловлення думки".


Також Тонер закликав владу України забезпечити оперативне, ретельне і прозоре розслідування та відповідне судове переслідування осіб, відповідальних за зловживання, які, ймовірно, мали місце, з боку своїх сил, в тому числі тих, про які йдеться в звіті ООН.

Повідомляється, що раніше, у п’ятницю, управління Верховного комісара ООН з прав людини розповсюдило документ, в якому звинуватило українську сторону, а також сепаратистів на Сході України в порушеннях прав людини.

Нагадаємо, раніше Держдепартамент США попередив про терористичну загрозу у Франції та Польщі.