ua en ru

США попередили про терористичну загрозу у Франції та Польщі

США попередили про терористичну загрозу у Франції та Польщі Фото: Держдеп США попередив про загрозу терактів у Європі цього літа

Дане попередження дійсно по 31 серпня

Державний департамент США попередив своїх громадян, що прямують цього літа в Європу, про загрозу терактів. Дане попередження дійсно по 31 серпня. Про це йдеться у відповідному попередженні, опублікованому на сайті Держдепу США.

"Велика кількість туристів, що приїжджають у Європу в літні місяці, будуть являти собою велику мішень для терористів, які планують нападу в громадських місцях, особливо на масштабних заходах», - йдеться в попередження.


Наголошується, що особливу увагу в повідомленні приділяється чемпіонату Європи з футболу, який пройде у Франції з 10 червня по 10 липня, католицького Всесвітнього дня молоді, проведення якого заплановане в Польщі на кінець липня.

Під час проведення футбольного чемпіонату в якості потенційних цілей для терористів Держдеп назвав стадіони, фанзони і місця масового перегляду матчів у Франції і по всій Європі. Відзначається, що небезпека зберігається при відвідуванні масштабних спортивних заходів та місць масового скупчення людей по всій Європі.

Нагадаємо, раніше помічник президента США з питань боротьби з тероризмом Ліза Монако заявила, що терористична загроза в період війни з тероризмом, яка була оголошена Сполученими Штатами після терактів 11 вересня 2001 року, стала ще більш масштабної і непередбачуваною.