ua en ru

Держдеп США не бачить проблеми в призначенні сина віце-президента США Байдена в керівництво української нафтогазової компанії

Державний департамент США не бачить проблеми в призначенні Хантера Байдена, молодшого сина віце-президента США Джо Байдена, членом правління нафтогазового холдингу Burisma, що займається видобутком вуглеводнів на Україні.

Державний департамент США не бачить проблеми в призначенні Хантера Байдена, молодшого сина віце-президента США Джо Байдена, членом правління нафтогазового холдингу Burisma, що займається видобутком вуглеводнів на Україні. Про це на брифінгу заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає прес-служба Держдепартаменту.

"Ні, немає жодних побоювань", - заявила Псакі, відповідаючи на питання, чи є побоювання у Держдепу США з приводу того, що призначення сина віце-президента США в керівництво української нафтогазової компанії може викликати хибне тлумачення в Україні і в Росії.

За її словами, Хантер Байден призначений керівництво зазначеної компанії як приватна особа.

Псакі також підкреслила, що не ставила б Хантера Байдена в один ряд з українськими або російськими олігархами, контролюючими холдинги.

Днями прес-служба нафтогазового холдингу Burisma повідомила, що Хантер Байден, молодший син віце-президента США Джо Байдена, став членом правління холдингу. Він буде займатися просуванням компанії в міжнародних організаціях. Його основним місцем роботи залишиться юридична фірма Schiller & Flexner LLP, яка знаходиться в Нью-Йорку. Байден-молодший висловив надію, що його знання послужать на благо народу України.

Холдинг Burisma включає в себе кілька українських нафтогазовидобувних компаній, серед яких "Еско-Північ" та "Парі". Компанія була зареєстрована на Кіпрі в 2002 році, а її основним власником є колишній міністр екології України Микола Злочевський. В даний момент компанія займається розробкою родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатський та Азово-Кубанського басейнах.