ua en ru

Держдеп США назвав Росію "морально негідною" за порушення прав людини

Держдеп США назвав Росію "морально негідною" за порушення прав людини Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

У США відзначили роль Росії в конфліктах на Донбасі та в Сирії

Російська Федерація, Китай, Іран і КНДР є "морально негідними" країнами через постійні порушення прав людини. Про це йдеться в доповіді Державного департаменту США за 2017 рік, присвяченій ситуації з правами людини в світі.

У документі стверджується, що саме в цих країнах за минулий рік сталася найбільша кількість порушень прав людини, в тому числі, шляхом тортур і перешкод доступу до справедливих судів. На думку в. о. голови Держдепу США Джона Саллівана, деякі країни "просто не хочуть" забезпечувати дотримання прав людини.

"Держави, які обмежують свободу волевиявлення і мирних зібрань, які дозволяють здійснювати насильство проти релігійних, етнічних та інших меншин, або завдають шкоди основоположним достоїнствам людини, є непорядними і шкодять нашим інтересам", - зазначив Салліван.

Зокрема, в документі відзначається роль Росії в конфліктах на Донбасі і в Сирії, в результаті яких загинули тисячі людей. Крім того, в доповіді йдеться про перешкоджання свободі зібрань в окупованому Криму, а також засуджується заборона Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, раніше США заявили, що нормалізації відносин з Росією заважають її дії в Україні та Сирії.