ua en ru

Держдеп не рекомендує американцям відвідувати Крим і Донбас

Держдеп не рекомендує американцям відвідувати Крим і Донбас Фото: Донбас

Також громадян США просять бути уважними в районах Одеси і Харкова

Державний департамент США просить своїх громадян утриматися від поїздок в Крим і на Донбас і рекомендує громадянам, які вже перебувають в цих регіонах, залишити їх територію. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Держдепу.

"Підтримувані Росією сепаратисти продовжують контролювати частину території в Донецькій і Луганській областях. Незважаючи на підписання угоди про припинення вогню представниками України, Росії та ОБСЄ, запеклі сутички між проросійськими сепаратистами українськими військовими тривають, що призводить до тисяч травм і смертей", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що люди, серед яких громадяни США, піддавалися погрозам, затримань або викрадань протягом декількох годин або днів після припинення сепаратистських контрольно-пропускні пункти.

"Також Державний департамент застерігає громадян США від поїздок на Кримський півострів, окупований Росією", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що РФ нарощує військові сили в Криму і вздовж кордону з Україною. Крім того, продовжують надходити повідомлення про утиски місцевого населення "владою" Криму.

Громадян США також закликають бути пильними в громадських місцях у районах Одеси і Харкова із-за підвищення "в невеликих масштабах інцидентів тероризму".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що має дані від розвідки про те, що Росія може напасти на Україну.