ua en ru

Держдеп: проросійські сепаратисти використовують неповнолітніх в якості "людського щита"

Держдеп: проросійські сепаратисти використовують неповнолітніх в якості "людського щита" Фото: Держдеп США

Держдеп США опублікував звіт про торгівлю людьми у світі

Державний департамент США у понеділок, 27 липня, опублікував традиційний щорічний звіт про торгівлю людьми у світі. Україна, як і в 2014 і 2013 роках, потрапила в країни другої категорії, за діяльністю яких необхідно спостереження, передає Deutsche Welle.

Як зазначається, звіт характеризує Україну як "країну походження, транзиту та призначення для чоловіків, жінок і дітей, яких піддають примусовій праці і сексуальній експлуатації".

Українці стають жертвами торгівлі людьми не тільки в Україні, але й в Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччини, США, країнах Центральної Азії і Близького Сходу.

За даними Держдепу, через російську агресію понад 1,3 мільйона осіб східної України стали вимушеними переселенцями. Наголошується, що ці люди є особливо вразливими до експлуатації. Жінок і дівчат в зоні конфлікту викрадають, щоб згодом примусити їх до праці або надання сексуальних послуг. У звіті говориться, що російсько-сепаратистські сили використовують неповнолітніх в якості солдатів, інформаторів або людського щита.

"Уряд не повністю виконує мінімальні стандарти боротьби з торгівлею людьми. Він, однак, докладає до цього значних зусиль", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, Державний департамент США не вважає, що Росія є головною загрозою для США.