ua en ru

Держдеп попереджає про підвищену загрозу терактів у Європі на свята

Держдеп попереджає про підвищену загрозу терактів у Європі на свята Фото: Держдепартамент США (U.S. Department of State)

Небезпека, на думку американських дипломатів, збережеться до 31 січня 2018 року

Державний департамент Сполучених Штатів попереджає про підвищення загрози терактів у Європі в період різдвяних і новорічних свят. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

"Громадяни США повинні бути обережними на святкових фестивалях і заходах", - йдеться в повідомленні.

Небезпека, на думку американських дипломатів, збережеться до 31 січня 2018 року.

У Держдепі також нагадали про напади, які раніше відбулися у Франції, Росії, Великій Британії, Іспанії та інших країнах Європи, особливо відзначивши атаку на різдвяному ярмарку в Берліні в грудні 2016 року і атаку в новорічну ніч у Стамбулі.

"Хоча місцева влада продовжує вживати заходів, спрямованих на боротьбу з тероризмом, Держдеп, як і раніше, стурбований можливістю терористичних атак у майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Туристам із США рекомендовано уважно стежити за повідомленнями про терористичну загрозу і мати план дій на випадок надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, в Анкарі (Туреччина) 9 листопада поліція затримала 111 можливих терористів, підозрюваних у зв'язках із угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).