ua en ru

Держдеп звинувачує Тіллерсона в порушенні федерального закону

Держдеп звинувачує Тіллерсона в порушенні федерального закону Фото: Рекс Тіллерсон, Державний секретар США (U.S. Air Force photo)

У Держдепі заявили, що Тіллерсон виключив Ірак, Афганістан, і М'янму зі списку країн, що залучають до служби в армії дітей.

Главу Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Рекса Тіллерсона співробітники звинувачують в порушенні федерального закону. Він стосується списку країн, які закликають на службу в армії дітей, повідомляє Reuters.

Близько десятка офіційних осіб Держдепу заявили, що Тіллерсон виключив Ірак, Афганістан, і М'янму зі списку країн, що залучають до служби в армії дітей. Це порушує федеральний закон, який спрямований на скорочення співпраці з країнами, які закликають брати участь в бойових діях.

"Закон про" дітей-солдатів "(Child Soldiers Prevention Act), прийнятий у 2008 році, спрямований на обмеження торгівлі зброєю між США і країнами - порушниками цього закону. У відповідний список можуть потрапити всі країни, в яких діти, котрі не досягли віку 18 років, але беруть участь в бойових діях", - зазначено в заяві.

Відомо, що Тіллерсон виключив ці три країни з відповідного списку в липні 2017 року, всупереч публічним визнанням Держдепу в тому, що у цих країнах в бойових діях беруть участь діти. Також в цьому списку такі країни, як Конго, Південний Судан, Нігерія, Сомалі, Малі, Сирія, Судан і Ємен.

Нагадаємо, 18 листопада 2017 року Державний департамент США схвалив продаж Польщі протиракетних комплексів Patriot.