ua en ru

Держдеп: БРІКС повинен збільшити допомогу біженцям з Сирії

Держдеп: БРІКС повинен збільшити допомогу біженцям з Сирії Фото: біженці із Сирії

Помічник держсекретаря зазначила, що деякі країни затоки, такі як Кувейт і Об'єднані Арабські Емірати активно беруть участь у долі біженців

Помічник держсекретаря США Енн Річард вважає, що країни БРІКС і багатші країни Перської Затоки, такі як Саудівська Аравія і Катар, мають надавати більшу допомогу сирійським біженцям. Про це Енн Річард заявила на одній з програм телерадіокомпанії C-SPAN.

"Мені б хотілося бачити більше допомоги від країн Перської затоки, розташованих на Близькому Сході, які є відносно багатими державами в порівнянні з Йорданією і Ліваном", - сказала Річард.

"Нам би також хотілося більшого від країн так званого БРІКС - Бразилії, Росії, Індії, Китаю і в меншій мірі від ПАР. Це багаті країни, які піклуються про благополуччя регіону і які можуть і повинні робити більше в гуманітарній сфері", - додала Річард .

Раніше, президент США Барак Обама заявив, що США візьмуть в 2016 році 10 тисяч сирійських біженців додатково до наявних квот на надання статусу біженця.

Нагадаємо, уряд Німеччини має намір надавати біженцям із Сирії тільки субсидіарну допомогу, що обмежить їх термін перебування в країні і не дозволить їм перевезти до Німеччини родини.