ua en ru

Генпрокуратура вилучить оригінали документів щодо спецконфіскації 1,5 млрд доларів "грошей Януковича"

Генпрокуратура вилучить оригінали документів щодо спецконфіскації 1,5 млрд доларів "грошей Януковича" Фото: ГПУ вилучить документи по спецконфискации "грошей Януковича" (УНІАН)

Договори з нерезидентами не були оформлені належним чином

Печерський райсуд Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити оригінал вироку Аркадію Кашкину, який проходить у справі про спецконфискацію 1,5 млрд доларів так званих "грошей Януковича". Про це свідчить рішення суду від 13 листопада 2017 року, передають "Наші Гроші".

Зокрема, суд зобов'язав Апеляційний суд Донецької області надати прокурорам ГПУ, провідним це розслідування, оригінали не тільки вироку, але і всіх документів у справі, а також всіх пов'язаних з нею клопотань, апеляцій та скарг юристів, які діють в інтересах наступних кіпрських компаній: Opalcore Ltd, Akemi Management Limited, Erosaria LTD, Wonderbliss LTD, Aldoza Investments Limited.

Варто відзначити, що термін дії постанови закінчився 13 грудня минулого року.

Аргументуючи своє клопотання, прокурори заявили, що адвокати, які подали скарги на вирок одному з фігурантів справи, могли підробити договори з фірмами-нерезидентами на надання юридичних послуг та представлення інтересів у суді. Причому зробили вони це навмисне "з метою сприяння учасникам злочинної організації, шляхом перешкоджання у виконанні рішення суду у частині спеціальної конфіскації майна (грошових коштів), що належать злочинної організації".

Свою заяву прокурори пояснили тим, що в ході слідства було встановлено, що вказані договори про представлення інтересів і додані до них документи не були завірені належним чином. А саме, відповідно до вимог Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів від 5 жовтня 1961 року, договори не мають необхідного візування МЗС. Причому скарги адвокати подавали, використовуючи фотокопії цих договорів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українські олігархи Олександр Онищенко, Павло Фукс і Сергій Курченко намагаються торгувати частиною активів екс-президента України Віктора Януковича.

Зокрема, Сергій Курченко намагається продати своїм "колегам" облігації кіпрської компанії Quickpace Limited, які перебували на обліку в "Ощадбанку" і були заморожені українським судом.