ua en ru

До держбюджету надійшло 2 млрд гривень військового збору за перші два місяці 2017 року

До держбюджету надійшло 2 млрд гривень військового збору за перші два місяці 2017 року Фото: до держбюджету надійшло 2 млрд гривень військового збору

Військовий збір у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 465,4 млн. гривень

За січень і лютий 2017 року до державного бюджету надійшло майже 2 млрд гривень військового збору. Про це розповів директор Департаменту податків та зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби Павло Дроняк.

"Цьогорічна сплата військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року зросла на 465,4 млн. гривень або на 30,7 %. У лютому надходження з військового збору склали майже 1,1 млрд. гривень, що перевищує показник відповідного періоду минулого року на 258,3 млн. гривень або на 31%", - розповів Дроняк.

Зазначимо, що військовим збором оподатковуються такі доходи, як заробітна плата, заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, які виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами.

Також військовий збір стягується з виграшу у державну та недержавну грошову лотерею або з виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що реформа Державної фіскальної служби буде ґрунтуватися на оновленні і технічному переоснащенні.