ua en ru

Держбюджет-2018: надходженя податку та збору на доходи фізосіб становитимуть 225,7 млрд гривень

Держбюджет-2018: надходженя податку та збору на доходи фізосіб становитимуть 225,7 млрд гривень Фото: Верховна Рада України (УНІАН)

Зокрема, сума надходжень до місцевих бюджетів становитиме 134,9 млрд гривень

Відповідно до проекту держбюджету-2018 надходженя податку та збору на доходи фізичних осіб у 2018 році становитимуть 225,7 млрд гривень. Про це йдеться у проекті документу, розміщеному на сайті Верховної Ради України.

"Прогноз надходжень податку та збору на доходи фізичних осіб на 2018 рік, розрахований із урахуванням прогнозного обсягу фонду оплати праці, рівня середньої заробітної плати, а також бази оподаткування з інших доходів та ставок оподаткування доходів фізичних осіб, становить 225 700,9 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сума надходжень до місцевих бюджетів становитиме 134,9 млрд гривень, а до державного бюджету - 90,7 млрд гривень.

Як повідомляється, на надходження податку та збору на доходи фізичних осіб вплинуть:

  • застосування єдиної ставки (18%) оподаткування доходів фізичних осіб (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою 5%);
  • підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму;
  • зниження податкового навантаження на громадян, за рахунок надання податкової соціальної пільги на рівні 50% прожиткового мінімуму для працездатних осіб для будь-якого платника податку за умови, що дохід не перевищує 1,4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначено у сумі 2,6 млрд. гривень;

Відповідно до документу, при прогнозуванні податку на доходи фізичних осіб враховано: справляння військового збору; оподаткування суми пенсійних виплат; звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Раді пропонують прийняти держбюджет-2018 з доходами 877 млрд гривень і видатками 948,1 млрд гривень.