ua en ru

Держбюджет-2018: фінансування охорони здоров'я збільшиться на 16%

Держбюджет-2018: фінансування охорони здоров'я збільшиться на 16% Фото: у держбюджеті-2018 збільшено фінансування медицини та освіти (kmu.gov.ua)

Також на 20% збільшать витрати на освіту

У проекті державного бюджету на 2018 рік у рамках реформування системи медичного обслуговування та освіти передбачено збільшення фінансування цих галузей на 20% і 16% відповідно. Про це в інтерв'ю "Українським новинам"повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, у проекті головного фінансового документа країни передбачено також 25%-е збільшення зарплат вчителям.

"Ми передбачаємо повне фінансування медичної реформи. В 2018 році на 16% збільшуємо фінансування цієї сфери. Фінансування системи освіти збільшуємо на 20%, у тому числі передбачено підвищення зарплат вчителям на 25%", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун сообищла про те, що з 1 січня 2018 року в Україні зміниться фінансування первинної ланки медичної допомоги.

Зміни полягатимуть у тому, що пацієнти будуть мати вільний вибір свого сімейного лікаря або педіатра, а держава буде оплачувати послуги, надані на те первинному ланці по-іншому. За кожного пацієнта, якого лікар обслуговуватиме рік, медик буде отримувати надбавку відповідно з уже розробленої Моз тарифною сіткою.