ua en ru

Супрун анонсувала зміни у фінансуванні первинної ланки медичної допомоги з 2018

Супрун анонсувала зміни у фінансуванні первинної ланки медичної допомоги з 2018 Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

З 2020 року Україна переходить на абсолютно нову систему оплати медичних послуг

З 1 січня 2018 року в Україні зміниться фінансування первинної ланки медичної допомоги. Про це в ефірі "5 каналу" повідомила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"З 1 січня пацієнти матимуть вільний вибір свого сімейного лікаря або педіатра, і ми будемо оплачувати послуги, надані на те первинній ланці по-іншому. Ми будемо сплачувати тариф за кожного пацієнта, якого лікар веде цілий рік. На первинній ланці вже всі розрахунки зроблено, ми знаємо, скільки ми будемо сплачувати за кожного пацієнта, вже виписано, які послуги будуть надані на первинній ланці для сімейного лікаря", - зазначила Супрун.

Також вона зазначила, що в 2018 і 2019 роках Україна буде переходити на нову оплату послуг спеціалізованої медицини.

"З 1 січня 2020 року ми перейдемо вже на абсолютно нову систему оплати медицини в цілому. Це буде і на первинній ланці сімейних лікарів, і на тих послугах, які надаються на вищих ланках допомоги", - додала Супрун.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив про необхідність проведення реформи сільської медицини. Крім того, він пообіцяв впровадження телемедицини, додавши, що сучасне обладнання дає таку можливість.