ua en ru

Держбюджет-2018: 75% виділених НАЗК коштів спрямують на фінансування партій

Держбюджет-2018: 75% виділених НАЗК коштів спрямують на фінансування партій Фото: Фото: логотип НАЗК (з відкритих джерел)

Видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій становитимуть 513,7 млн грнивень

У державному бюджеті України на 2018 рік передбачено, що 75% виділених на фінансування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) коштів буде спрямовано на фінансування партій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"У структурі фінансування Національного агентства з питань запобігання корупції на наступний рік, як передбачається у проекті державного бюджету на 2018 рік, видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій становитимуть 75% (513,7 млн грнивень) загального обсягу видатків (683,5 млн гривень)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАЗК розподіляє кошти, виділені з держбюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій.

Нагадаємо, раніше голова НАЗК Наталія Корчак зазначала, що у держбюджеті на 2018 рік передбачено 2,3 млрд гривень на фінансування антикорупційних органів.

"Кілька слів про кошти на фінансування НАЗК в рамках нового держбюджету і тих заяв, які з'являються з порівняльною характеристикою фінансування антикорупційних органів, у прогресії: НАБУ - 857 млн гривень, ДБР - 651 млн гривень, НАЗК - 683 млн гривень, САП - 116 млн гривень", - повідомляла Корчак.