ua en ru

Держбюджет-2015 має бути підготовлений та ухвалений до 26 грудня, - Гройсман

Держбюджет-2015 має бути підготовлений та ухвалений до 26 грудня, - Гройсман Джерело фото:sq.com.ua

Державний бюджет на 2015 р. має бути підготовлений та ухвалений до 26 грудня 2014 р. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одне з головних завдань, яке ми повинні вирішити у стислі терміни, - це ухвалення бюджету на 2015 р. Але вкрай важливо, щоб він був прийнятий не на старих централізованих засадах, а на засадах децентралізації. Тому необхідно буде внести зміни в Бюджетний кодекс, а також Податковий кодекс. І на цій основі прийняти бюджет на наступний рік..."І все це повинно відбуватися в стислі терміни до 26 числа", - заявив Гройсман.

Також спікер додав, що у вівторок парламент буде працювати тільки першу половину дня.

"Щоб у вівторок після обіду ми продовжили роботу в комітетах, а також в середу, щоб у четвер ми вийшли вже з напрацьованими ініціативами", - зазначив спікер.

Нагадаємо, раніше новопризначена голова Міністерства фінансів України Наталія Яресько заявила, що планує будувати державний бюджет на 2015 р. на основі реформ Бюджетного та Податкового кодексу, які були запропоновані попереднім міністром фінансів Олександром Шлапаком.