ua en ru

Державтоінспекція виключена з усіх урядових постанов, - Яценюк

Державтоінспекція виключена з усіх урядових постанов, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Державтоінспекція функціонуватиме тільки на тих територіях, де тимчасово ще не створюється патрульна служба

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що в рамках реформування Міністерства внутрішніх справ України уряд на невідкладному засіданні ухвалив рішення, за яким "слово Державтоінспекція виключено з усіх урядових постанов". Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Цей орган відходить в минуле", - заявив Яценюк на засіданні Розширеної колегії в МВС в п'ятницю, 10 липня.

За словами прем'єра, Державтоінспекція функціонуватиме тільки на тих територіях, де тимчасово ще не створюється патрульна служба.

"Зараз дуже важливо, щоби ми прискореними темпами, в тому числі знайшли бюджетні ресурси і рухалися по всіх містах і містечках для формування нової поліцейської патрульної служби", - повідомив Яценюк.

Також Яценюк підкреслив, що патрульна поліція "не має займатися тим, щоби розганяти стихійну торгівлю". За його словами, це не є функцією поліції.

"Це не функція патрульної поліції. Не для цього ми тренували цих молодих людей. Патрульна поліція повинна виконувати ключову функцію - захист і безпека громадян країни. А якщо мер міста хоче займатися питанням стихійної торгівлі - на це його вибирали, хай відповідні установи із благоустрою цими питаннями займаються", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко мріє, щоб поліція асоціювалася з реформами.