ua en ru

Держаудитслужба попередила неефективне витрачання 1,6 млрд гривень у держсекторі

Держаудитслужба попередила неефективне витрачання 1,6 млрд гривень у держсекторі Фото: госаудиторы відзвітували за 4 місяці роботи

Аудитори також виявили розтрату 128 млн гривень на держпідприємствах

З початку 2017 року співробітники Державної аудиторської служби попередили неефективне витрачання і втрати 1,6 млрд гривень держкоштів на підприємствах держсектора. Про це повідомляє прес-служба Держаудитслужби.

Як повідомляється, в ході аудиторських перевірок виявлено неефективне витрачання 128 млн гривень у результаті порушень при прийнятті управлінських рішень.

Прийняття неефективних управлінських рішень призвело до недоотримання суб'єктами господарювання державного сектора економіки фінансових ресурсів та неналежного їх витрачання, зокрема, із-за несвоєчасного проведення претензійно-позовної роботи, оплату витрат без їх документального підтвердження тощо.

Нерідкі випадки недотримання суб'єктами господарювання державного сектора економіки законодавства у сфері здійснення закупівель за державні кошти.

Значна кількість виявлених порушень пов'язана з плануванням і проведенням суб'єктами господарювання державного сектора економіки видатків без затверджених в установленому порядку фінансових планів на 2017 рік.

Після надання госаудиторами рекомендацій, об'єкти контролю не допустили незаконного та неефективного витрачання державних ресурсів на загальну суму 848,8 млн гривень. Також протягом січня - квітня 2017 за результатами розгляду рекомендацій державних аудиторів скасовані тендери на загальну суму 47,8 млн гривень.

Всього протягом цього часу Держаудитслужба охопила державним фінансовим аудитом окремих господарських операцій фінансові ресурси 40 об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, серед них - 22 їх відокремлених підрозділів.

Нагадаємо, Держаудитслужба попередила порушень на майже 3 млрд гривень в I кварталі 2017.