ua en ru

Держадміністрації трьох областей неефективно використали 33 млн грн субвенції на реалізацію пріоритетів розвитку, - Рахункова палата

Держадміністрації Львівської, Рівненської і Тернопільської областей не забезпечили належного управління та ефективного використання майже 33 млн грн (30%) субвенції, виділеної у 2011 році з державного бюджету на реалізацію пріоритетів розвитку цих регіонів. Такого висновку дійшла колегія Рахункової палати за результатами розгляду матеріалів відповідного аудиту, передає прес-служба Рахункової палати.

"З-поміж головних причин - прорахунки, недотримання вимог законодавства під час формування переліків об'єктів, на які мали спрямовуватися кошти субвенції. Так, до переліків включалися окремі об'єкти з низьким ступенем будівельної готовності, за відсутності проектно-кошторисної документації, окремі об'єкти державної власності, об'єкти, що не відповідали як пріоритетним напрямам розвитку регіонів, так і програмам соціально-економічного та культурного розвитку областей, а також об'єкти, залишкова кошторисна вартість яких не була приведена у відповідність з цінами, що діють", - сказано у повідомленні прес-служби.

Там також говориться: "Частина коштів субвенції надходила до обласних бюджетів із запізненням, у другій половині грудня 2011 року, головні розпорядники перераховували кошти відповідним нижчим інстанціям несвоєчасно, співфінансування робіт з місцевих бюджетів було неповним. Наприклад, у Львівській області 15 об'єктів (із визначених переліком 22-х) недоотримали з місцевих бюджетів 1,8 млн грн. Усе це створило ризики недофінансування і невиконання запланованих обсягів робіт у визначені терміни".

Читайте також: Мінрегіон використав 251,4 млн грн на будівництво систем водовідведення з порушеннями бюджетного законодавства, - Рахункова палата